blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG headhunter47
ČLÁNKY
GALÉRIE
DISKUSIE
SLEDOVAŤ BLOG
Vitajte na mojom blogu
HeadHunter47



L O S T
pridal HeadHunter47 30.4. 2009 o 23:14



"Najlepší seriál na svete. Najpopulárnejší seriál súčasnosti. Toto ste ešte nezažili"

 

Tieto a podobné výroky sme mohli počuť vo februári 2006 na našej televízií JOJ. Niektorí si mohli pomyslieť "tak toto musím vidieť!" Ďalší si pomysleli "Ach, jasné, najlepší na svete, pche..."

Mnohých môže prekvapiť môj postoj ktorý sa radil k tej druhej skupine. "Ježíííš, zas tá blbosť, idem sa kúpať" zneli vždy moje slová v nedeľu večer keď sestra s maminou pozerali Nezvestních. A to som ešte ani nevedel že na ostrove sú ľadové medvede a lietajúci dym. Bola v poradí desiata nedeľa s Nezvestními (vtedy som to ešte tak volal) keď som bol voňavučký ešte pred 20:00. Počítač bol obsadený, učiť sa mi samozrejme nechcelo a tak som len z nudy sadol pri telku. Seriál akurát začínal a už som to išiel prepnúť keď si sadli k telke aj sestra s mamčou a bol som prehlasovaný. Tak som bol teda "donútený" na ten shit pozerať. A ono, nebolo to také zlé. Je to akurát časť kedy sa dozvedáme že Ethan nebol v lietadle a je jedným z "druhých". Koniec ma dosť prekvapil a bol som trochu zvedavý čo bude ďalej aj keď som to na sebe naschvál nenechal vidieť. Budúcu nedelu som ale zas išiel do vane o čosi skôr aby som stihol sadnúť do kresla. A ďalšia dobrá časť. Takto to išlo niekoľko týždňov a už sa zo mňa stával závislák.

 

 

Hltal som každú jednu časť ale vďaka môjmu vtedajšiemu 128kbps internetu som proste musel čakať týždeň na ďalšiu časť. Po skončení prvej série nasledovala na JOJke 3 mesačná pauza a s koncom série ktorá skončila mojim WTF výrazom som nemohol čakať. Nevedel som čo budem robiť ale proste som nemohol. Muselo sa niečo stať. A to niečo sa volalo sabre. Sectorák z Nitry s ktorým som sa skontaktoval a raz v lete keď sme išli na kúpalisko mi priniesol celú prvú sériu a polovičku druhej na DVD. Ďalšie dni sa zo mňa stal nezvestný pre ostatných lebo som PC opúšťal veľmi málo a zhltol som všetky časti ktoré som mal k dispozícií. Trvalo mi to len 3 dni :-P Potom som už nemal na výber a musel som prejsť na download ktorý trval na jednej epizóde asi 8 hodín takže som mal 1 alebo 2 časti denne čo bolo celkom fajn tempo ale na internete som moc nemohol byť takže som sťahoval nonstop aj v noci. Spomeniem ešte takú príhodičku kedy som dal sťahovať v noci a išiel spať. Ráno nebolo nič stiahnuté a zistil som že pred tým ako som zašiel do postele som zo zvyku vypol modem takže download sa nekonal :-))

Pomaličky som ale dopozeral druhú sériu ktorá končila ešte väčším WTF ako prvá a bolo to akurát v čase kedy ostával niečo cez mesiac do premiéry tretej série. Odvtedy vždy keď má Lost (už to volám tak) sezónu tak odratúvam každý jeden deň do novej epizódy.

 

No, to by mohlo k mojej ceste k seriálu aj stačiť, hm...? :)

 

 

Pre chudáčikov ktorí nevedeli o čom som písal, teraz Vás (mal by som to písať s malým V lebo si vás nevážim :) ) oboznámim s týmto skvelým seriálom.

Všetko to začína otvorením oka. Toto oko patrí Jackovi ktorý sa zobúdza v džungli a nevie kde je. Rozbehne sa preč a príde na pláž kde je stroskotané lietadlo a ľudia kričiaci o pomoc..... Seriál je o skupine preživších ktorí stroskotali na opustenom ostrove. Ale sú naozaj sami? Čo znamenajú tie podivné zvuky z džungle? A ako môže byť na tropickom ostrove ľadový medveď?

Mnoho ďalších a ešte lákavejších záhad by som mohol vypisovať pár riadkov, aj minút, ale na čo? Každý kto sa do Lostu pustí sa chce cítiť ako prvý ktorý nájde odpovede na otázky.

Seriál ponúka záhady, napätie, akciu, humor, ale aj lásku a romantiku podfarbenú zúfalstvom zo stroskotania. Ale hlavným ťahačom celého seriálu je PRÍBEH (chcel som to napsíal stovkou písmom ale nevyzeralo by to dobre..možno neskôr) ktorý je neskutočný, človek až žasne ako mohli tvorcovia povymýšlať "backup" príbehy pre každú jednu postavu že do seba tak krásne zapadajú a nič nevyznieva silene, postava odíde, je jasné prečo odišla (nie ako napr. v Prison Breaku Sára...lol) alebo sa to vysvetlí neskôr, proste všetko to vyznieva prirodzene. Treba to vidieť. A nielen to. Z Lostu sa stal fenomén, na internete sú missing pieces videá, rôzne hry ktoré odhalujú veci z pozadia seriálu, octagon, dharma recruiting, veeeela. Možno by bolo fajn niekde si nájsť zoznam vecí ktoré by si mali ludia pozrieť aby všetkému pochopili :)

 

Teraz, Vám Lost-Positive luďom predstavím (aj keď netreba) moje obľúbené postavy nad ktorými občas rozmýšľam aj keď nesledujem seriál alebo Lost vôbec nemá sezónu. Proste je nad čím rozmýšľať. Ktorí ste ale nevideli aspoň 100 častí Lost, alebo je práve tento seriál na vašom zozname „to watch“, ďalej nečítajte :)

 

James Sawyer Ford - Asi moja najobľúbenejšia postava. Jeho minuLOSŤ ktorá bola zviazaná túžbou po pomste za svojich mŕtvych rodičov, ale aj zlým svedomím ohladne seba je....neviem to slovami opísať. Vytvorte si slovo ktoré zahŕňa prídavné mená super, smutná, nezávideniahodná, špinavá, podvodnícka, a ešte raz super :-)  Taktiež jeho hranie sa na nenávideného, ale pri tom mu na ostatných záleží viac ako niekomu inému je naozaj velmi dobre vykreslená a preto som túto pozliepanú osobnosť dal na vrchol svojho rebríčka obľúbených postáv.

 

 

Benjamin Linus - Neviem prečo som sa rozhodol napísať ho ako druhého. Vlastne ho neznášam :-) ale každý jeden dialóg, každá jedna grimasa alebo čin je úžasný. Bena by som nazval mastermindom ktorého heslo je "My command is your wish." Manipulovanie s luďmi (ktoré som sa vďaka nemu aj trochu naučil :-P), bezcitnosť, sebeckosť, rešpekt pred ostrovom, jeho viera v samého seba, ale prekvapivo občas aj súcit sú hlavné črty tohto génia. Zoznámte sa.

 

 

Jack Shephard – človek ktorý nikdy nechcel nikomu zle ale pre vyššie dobro je ochotný porobiť všeličo. Takto by som nazval Jacka, doktora na ostrove ktorého si preživší zvolili za vodcu. Tiež nemal najšťastnejšiu minulosť a niektorým  luďom už lezie na nervy (nemyslím teraz Sawyera :) pre jeho tvrdohlavosť a vieru vo vedu. (man of science)

 

 

John Locke – človek ktorý nechcel nikomu zle...ani dobre. Jeho explozívna šnúra po ostrove za ktorú ho väčšina stroskotancov znenávidela, a jeho neskutočná viera v ostrov z ktorej je už každému zle (teraz myslím Jacka) sú asi jeho hlavné črty posledných sérií. A pri tom začínal ako milý starček s desiatkou nožov v kufríku a dvomi kamienkami („one is light...one is dark...“).

 

 

 

 

Kate Austen – Jedna z najkrajších žien aké som kedy videl, mám ju rád preto lebo vyzerá ako anjelik a pritom vie byť pekná mrcha :) ale mohli by jej už pridať na akcií, v poslednom čase už tieto veci nerieši. Kate s pištoľou je proste sexy. A jej minulosť zahŕňajúca jej snahu o vykúpenie matky, útek, nehodu s jej dávnou láskou...hm, proste super :) Už som spomínal že je krásna? Áno? Tak ešte raz, je náááádhernááááá

 

 

 

 

 

 

bauuuuuuuuu šgdgdgdggdg cvak cvak....už keď počujem tie zvuky mám zimomriavky na chrbáte :) čo vlastne je táto vec? :D Vieme že to skenuje ludí, lieta, nevie to lietať do výšky, ale vie do nej niekoho pekne vyhodiť.....chudák Eko :)

 

 

 

 

 

 

Tak, to by bolo asi všetko čo som zo seba chcel dať von :)  momentálne (koniec apríla 2009) nám o 2 týždne končí piata séria, v januári tu máme poslednú šiestu, potom si dám ešte jeden maratón doma a dám si od Lostu pauzu...možno :)

 

 

 

...musel som :)

 



Prístupov 5295
Kvalita článku
(77,5%) hlasov 4

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
E-maily 7. časť
[ 11.2.2013] (príspevkov 3)
E-maily 6. časť
[ 29.8.2012] (príspevkov 14)
E-maily 5. časť
[ 29.7.2011] (príspevkov 15)
E-maily 4. časť
[ 28.6.2011] (príspevkov 13)
E-maily 3. časť
[ 5.6.2011] (príspevkov 16)
E-maily 2. časť
[ 10.5.2011] (príspevkov 13)
E-maily 1. časť
[ 13.4.2011] (príspevkov 7)
Oh my gosh zombies 8. časť
[ 4.1.2011] (príspevkov 6)
Oh my gosh zombies 7. časť
[ 7.11.2010] (príspevkov 5)
Oh my gosh zombies 6. časť
[ 2.11.2010] (príspevkov 15)